תוכן עניינים
עופר פרץ משרד עורכי דין, מתמחה בליווי אנשים ועסקים בקשיים כלכליים. מייצג חייבים ונושים בהליכי פשיטת רגל, הליכי פירוק, הסדרי חוב, הוצל”פ,שירותי גבייה, ליטיגציה מסחרית.
סוגי בקשה לפירוק חברה
פירוק חברה ע”י בימ”ש
פירוק חברה ע”י בעלי המניות או ע”י הנושים כאשר החברה הגיעה לחדלות פירעון ואינה מסוגלת לפרוע את התחיבויותיה.
פירוק חברה מרצון
משרדנו מטפל בהליכי פירוק מרצון של חברות שבעליהן מבקשים למחוק, הליך המתנהל מול רשם החברות במסגרתו יבוטלו הקנסות והעיצומים שהוטלו על החברה ההליך מסתיים בחיסול החברה ומחיקתה.
רשות התאגידים מבצעת בשנים האחרונות אכיפה מוגברת כנגד חברות שאינן פעילות ושלא הגישו דוחות שנתיים ולא שילמו את האגרה השנתית, תיקון לחוק החברות, שנכנס לתוקפו, מאפשר לרשות התאגידים להכריז על חברה שלא מילאה את חובותיה כ- “חברה מפרת חוק”.
לאחר הכרזה על חברה כ”חברה מפרת חוק” יוטלו שורה ארוכה של סנקציות כנגד החברה וכנגד בעלי מניותיה באופן אישי כגון הגבלה על רישום חברה חדשה, עיצומים כספיים הן על החברה והן על הדירקטורים בה.
אם הנכם בעלי שליטה בחברות שאינן פעילות אנו מציעים להקדים ולהגיש בקשה לפירוק החברה ובכך להימנע מסנקציות כנגד החברה וכנגד בעלי מניותיה ולחסוך בהוצאות, אגרות וקנסות שלא לצורך.
פירוק חברה ע”י עובדים
המשרד מתמחה בתביעות פירוק של עובדים כנגד מעסיקם לצורך קבלת גמלה לפי פרק ח’ לחוק הביטוח הלאומי.
פרק ח לחוק הביטוח הלאומי חוקק על מנת לשמש רשת ביטחון לעובדים שנפגעו כתוצאה מפשיטת רגל של מעסיקם. כאשר המעסיק נקלע למצב של “חדלות פירעון” העובד יהיה זכאי לגמלת ביטוח עבור שכר העבודה ופיצויי הפיטורין שלא שולמו לו עד לתקרה של 13 פעמים ה”שכר הבסיסי” כהגדרתו בחוק הביטוח הלאומי. נכון להיום בסביבות 109,000.
רכיבי השכר הנלקחים בחשבון מעבר למשכורת הבסיסית, שעות נוספות, פרמה , עמלות, מענקים, תוספת מאמץ, פדיון חופשה, דמי הבראה, ביגוד וכל מה שעונה להגדרה “שכר עבודה”.
בנוסף, חוק הביטוח הלאומי אף מבטיח את זכויות העובד במצב בו המעסיק לא הפריש כספים שהיה עליו להפריש עבור העובד לקופ”ג, ע”י תשלום ההפרשות הנ”ל באמצעות המוסד לביטוח הלאומי במקום המעסיק, עד לגובה פעמיים ה”שכר הבסיסי”. בסביבות 17,000 ₪ נוספים.
על מנת לקבל את הכספים מביטוח לאומי על העובדים להגיש בקשה לפירוק החברה במסגרתה יתקיים דיון ובו יינתן צו פירוק כנגד החברה וימונה לה מפרק. לאחר מתן צו הפירוק ימלא העובד טופס “תביעת חוב” המפרט את הסכומים שהמעסיק נותר חייב לו, תביעות החוב יבדקו ויאושרו ע”י המפרק ויועברו למוסד לביטוח לאומי לצורך תשלום הכספים ישירות לחשבון הבנק של העובד.
על מנת להגיש תביעת חוב אין צורך לקבל פס”ד כנגד החברה או להגיש תביעה לבית הדין לענייני עבודה.
מדובר בהליך בטוח בסופו יעביר הביטוח הלאומי את הכסף ישירות לחשבון הבנק של העובד.
למידע נוסף ולקבלת ליווי הינכם מוזמנים ליצור קשר עם המשרד בטלפון 050-4455514.